Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ



Αναρτήθηκε από salamis-news.blogspot

Από το προσωπικό Face Book του Μάνου Δερτούζου
αυτός τόλμησε επώνυμα

Στην εφημερίδα μου «ΕΝΟΤΗΤΑ» η οποία κυκλοφορεί από το 1990 στην πρώτη σελίδα πάντοτε γράφω ένα άρθρο με τίτλο «ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ». Στο άρθρο αυτό πάντοτε δημοσιοποιούσα την πολιτική μου θέση και άποψη και όχι την κομματική. Αν ανατρέξει κανείς σε αυτά τα άρθρα θα διακρίνει πολλές φορές η πολιτική μου θέση ήταν ενάντια στην τότε πάλαι ποτέ κομματική μου ταυτότητα.

Δυστυχώς μερικοί θέλουν να διαβάζουν μία πολιτική άποψη κάτω από την δική τους κομματική θέση και να την ερμηνεύουν όπως τους βολεύει βάζοντας σου και μία κομματική ταμπέλα με πολύ ευκολία.
Δεν θα ασχοληθώ με τους ανώνυμους λασπολόγους των blogs, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας , με ευθύνη δυστυχώς πολιτικών παραγόντων στη Σαλαμίνα, που δεν παίρνουν θέση να καταδικάσουν χυδαιότητες και αισχρολογίες. Αυτούς τους κρίνει και τους καταδικάζει καθημερινά ο κόσμος .
Στο θέμα του δημοψηφίσματος από την αρχή που προέκυψε είχα μία ξεκάθαρη πολιτική θέση και έλεγα και λέω ένα μεγάλο ΟΧΙ. Λέγοντας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει ότι λέω , έξω από το Ευρώ ή έξω από την Ευρώπη που θέλουν μερικοί να το ερμηνεύουν έτσι, γιατί έτσι τους συμφέρει.
Η Συμφωνία με την Ευρώπη είναι δεδομένη, ήδη οι αποστάσεις των διαφορών μίκρυναν και οι δύο πλευρές πλησίασαν. Ποιο είναι όμως το νόημα του ΟΧΙ αφού η Ελλάδα θα παραμείνει και στο Ευρώ και στην Ευρώπη και αφού η νέα συμφωνία δρομολογείται;
Το ΟΧΙ την Κυριακή δίνει ένα μήνυμα στην Ευρώπη ότι αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλο στην λιτότητα και στην φτώχεια και μία νέα πολιτική πρέπει να δρομολογηθεί, για να δοθεί η ευκαιρεί σε αυτή τη χώρα να πάει στον δρόμο της ανάπτυξης. Το ΟΧΙ δείχνει την δυσαρέσκεια και την οργή αυτού του λαού ότι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΊΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ 1.800.000 ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ 4.000.000 ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.
Εάν πούμε ΝΑΙ, λέμε σε αυτούς που μας επέβαλαν αυτή την πολιτική λιτότητα ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ!!!!!.
Εγώ ειλικρινά σέβομαι την άλλη άποψη αλλά διαφωνώ μαζί της. Σέβομαι την άποψη του συνταξιούχου που η σύνταξή του παρ όλο που μπήκε στο βιβλιάριο δεν μπορεί να πάρει όλη την σύνταξη στο χέρι. Σε αυτό φρόντισαν και οι φίλοι μας Ευρωπαίοι να επιβάλουν την αργία των τραπεζών και να δημιουργήσουν το φοβικό κλίμα. Τους βολεύει το ΝΑΙ παρ όλο που ξέρουν ότι η αυτός λαός θα εξακολουθεί να είναι στην Ευρώπη ανεξαρτήτου αποτελέσματος.
Δεν κατακρίνω τους πολίτες για το ΝΑΙ που θα ψηφίσουν σέβομαι την γνώμη τους.
ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, αυτούς που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι που τα τελευταία 40 χρόνια δημιούργησαν το κράτους της ρεμούλας της σπατάλης και του δανεισμού. Κατακρίνω αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία 6 χρόνια και υπέγραψαν συμφωνίες που οδηγούσαν στην λιτότητα. Είναι οι ίδιοι που επί 5 μήνες διαπραγματεύσεων, δεν βρήκαν ποτέ το πολιτικό θάρρος να κάνουν μία δημόσια δήλωση και να μεσολαβήσουν έστω ένα από τα 20 μέτρα τα οποία πρότειναν οι θεσμοί εις βάρος των πολιτών, να τους πουν να το πάρουν πίσω. Δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν και να βοηθήσουν , αντίθετα ταυτίστηκαν απόλυτα με τους δανειστές παίζοντας τα δικά τους παιχνίδια.
Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ και στην Ευρώπη γιατί αυτή είναι η θέση της. Η ρευστότητα των τραπεζών θα αποκατασταθεί.

Αυτό που θα μείνει από αυτή την κρίση είναι η στάση της πολιτικής ΕΛΙΤ που ταυτίστηκε με τους δανειστές και έχει την εντύπωση ότι μπορεί μέσα από την κρίση να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και να επανέλθει στην εξουσία. Να επανέλθουν αυτοί που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι που φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση τους οποίους απαξίωσε ο λαός και τους έχει βάλει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

1 σχόλιο: