Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο Παναγιώτης Γκιόκας αναρωτιέται για άλλη μια φορά ... Σίγουρα δεν είναι η τελευταία !!!

Αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά ...
και η Σαλαμίνα έχει αρχαιολογικούς χώρους που εξαιρέθηκαν από τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΠ και η ανάπλαση των οποίων θα μπορούσε να αλλάξει την φυσιογνωμία της περιοχής,να προσελκύσει πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και να αναβαθμίσει της οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού μας.

Διαβάζοντας για την ανάπλαση της περιοχής Καστράκιου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας προϋπολογισμού 3,57 εκατ.€ και αναστήλωση των οχυρώσεων της Ηετιώνειας 700.000 €

Το Καστράκι ως χώρος άνηκε στον ΟΛΠ παραχωρήθηκε στο Δήμο Δραπετσώνας και πρόσφατα εξαιρέθηκε από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Οργανισμού.
Η μελέτη ανάπλασης εκπονήθηκε σε συνέχεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2016 από το Δήμο Κερατσινίου –Δραπετσώνας, με τον ίδιο Δήμο να είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου .
Η περιοχή αυτή για δεκαετίες συγκέντρωνε πλήθος οχλουσών χρήσεων και υπέφερε από την έλλειψη δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων.
Η φυσιογνωμία της περιοχής (Λιπάσματα, Ηετιώνεια, Καστράκι) με τις παρεμβάσεις θα αλλάξει ενώ νέες αναπλάσεις θα επεκταθούν προς την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, οι οποίες θα θέσουν τέλος στην υποβάθμιση και εγκατάλειψη της περιοχής και θα επανεκκινήσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Με την ολοκλήρωση και των δύο έργων θα δημιουργηθεί ένας πολυλειτουργικός, συνεκτικός χώρο πολιτισμού και αναψυχής, με υπερτοπική σημασία, ικανός να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες καθώς πρόκειται για τον πρώτο ανοικτό αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή του Πειραιά.
Παράλληλα με τις παρεμβάσεις φύτευσης στην έκταση αυτή η πόλη αποκτά ένα πνεύμονα πρασίνου που συμβάλλει στην ανατροπή του συνολικού αρνητικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου της ευρύτερης περιοχής. Μετά την ανάπλαση στο χώρο του Καστρακίου θα υπάρχει ακόμα νέα παιδική χαρά 500 τετρ. μέτρων, ανοικτό θέατρο 300 θέσεων, αναψυκτήριο και διαδρομές περιπάτου.


Αναημοσίευση από παναγιωτης γκιοκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου